The investiciono zlato Diaries

Promene cena zlata se često dešavaju kao odgovor na ekonomske, političke i finansijske događaje širom sveta.

Za kratkoročne pozicije, ulagači obično koriste investicioni fond čijim se akcijama trguje na organizovanom tržištu.

Iskustva pokazuju da zlato služi kao efikasna zaštita od inflacije, očuvajući vrednost bogatstva kroz vreme. Sa niskim kamatnim stopama i nestabilnostima na tržištu nekretnina i berzi, zlato nudi pouzdanu sigurnost i tendenciju rasta vrednosti, posebno tokom recesije.

Otkupljujemo i u zalog primamo sve vrste starog ordenja, vojne opreme, sve iz Prvog i Drugog svetskog rata, stare slike i dr.

Analize iz raznih evropskih nacija ukazuju na petostruko povećanje cene zlata u poslednjih nekoliko godina, a sve ukazuje na to da će vrednost ovog plemenitog metala nastativi da raste i u periodu koji je pred nama budućnosti.

Zlato je odličan instrument za diversifikaciju portfolija. Kad god nastupe neizvesne okolnosti u svetu, investitori se odlučuju za zlato kao sigurno utočište. Tako je zbog Covid pandemije u 2020. i rata u Ukrajini 2022. došlo do enormnog rasta potražnje (1000 %) i prometa investicionog zlata i drugih plemenitih metala, što je uzrokovalo da zlato u martu 2022.

Iskustva i komentare naših klijenata možete pronaći na Google stranici Zlatni Typical, a u nastavku izdvajamo jedan od njih:

Globalna ekonomska situacija: Stanje globalne ekonomije može imati značajan uticaj na cenu zlata. Kada je ekonomija nestabilna ili se suočava s recesijom, mnogi investitori se okreću zlatu kao sigurnoj luki. To može dovesti do porasta cena zlata.

We will deliver you an e-mail the evening in advance of that happens, so you will know when to count on your inventory slices and the ability to evaluation your orders.

All our advisors are dedicated to Placing your requirements and priorities initial. And we now have a more personalized way to choose an advisor who matches your individual Choices.

Insignitus Gold nudi širok spektar profesionalnih usluga povezanih sa ulaganjem u zlato i plemenite metale sa posebnom pažnjom na individualan pristup kupcima prilagođavajući se njihovim potrebama. Možemo Vam ponuditi zlatne poluge i kovanice idealne za one koji žele da investiraju u zlato.

Za fizička lica smo pripremili „Informator o poreskom tretmanu prometa investicionog zlata za fizička lica“: kontaktirajte nas odmah, i zatražite vašu kopiju.

Cena zlata se obično izražava po unci (oznaka „oz“) na svetskim berzama. Kada računamo cenu zlata u dinarima, moramo prvo znati cenu zlata po unci, pa onda primenjujemo odgovarajuću konverziju. 

Investiranje u zlato smatra se strategijom za dugoročno očuvanje vrednosti. Interval na koji se investira u zlato često investiciono zlato zavisi od individualnih finansijskih ciljeva i tržišnih uslova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *